top of page
yogakioo-vektorel kopyası.jpg
  • Instagram

Kioo Retreat Center'da 48 Saat




Türkiye'de yoga ve inziva dediğimizde akla ilk gelen isimlerden biri artık Kioo Retreat Center... Göz alıcı doğasıyla ve atmosferiyle insanı büyüleyen Kioo Retreat Center sadece bir yoga ve inziva merkezi değil, şehir hayatından uzaklaşarak yavaşlamak, ruhunu dinlendirmek, sağlıklı beslenmek, kendiyle ve doğayla yeniden bağ kurmak ve yeni yerler keşfetmek isteyen herkes için de adeta bir başlangıç noktası...


Kioo Retreat Center, gerçekleştirdiği etkinliklerle, festivallerle ve organizasyonlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın farklı yerlerinden de birçok yoga severin ve farklı disiplinlerin buluşma noktası haline geldi. Peki burada bir gün nasıl geçiyor? Gelin birlikte inceleyelim...


YEME - İÇME


Kioo Retreat Center mutfağı misafirlerine tamamen sattvik lezzetler sunuyor. Mutfağın önceliği kişileri temiz içerikli besinlerle buluşturmak. Tabii usta şefleri bunu en lezzetli şekilde sunuyor! Üstelik yazın çıkan yemekler, Kioo Retreat Center’ın organik tarlalarında yetişiyor. Yazın Retreat Center’a gittiğinizde, sabahları kendi ellerinizle bahçeden topladığınız sebzeleri akşam tabağınızda görüyorsunuz! Hem insanın elinin toprağa değmesi müthiş bir terapi hem de kendi topladığınız sebzeleri yemek çok keyifli. Kışınsa, yerli üreticilerden alınan sebzeler ve meyvelerle hazırlanan yemekler şehirde özlenen o lezzetle bizleri buluşturuyor. Merkezin içinde yer alan Kioo Cafe'de Retreat Center'ın mutfağına has tatlılar ve sandviçlere ulaşabiliyorsunuz. Sandviçleri o kadar lezzetli ki, çıktığı gibi tükeniyor. Yazın giderseniz her gün çilek, karpuz, elma gibi farklı lezzetlerle çıkan ev yapımı limonatayı da mutlaka tadın! 


MİMARİ


Kioo Retreat Center’ın insanı büyüleyen bir mimarisi var. Yolda gelirken Retreat Center görünmeye başladığı an sanki başka bir boyuta geçmiş gibi hissediyorsunuz. Kapıdan içeri girer girmez insan adeta Alice Harikalar Diyarında gibi, nereye bakacağını şaşırıyor. Ortak alanlar o kadar görkemli ki, mekanın büyüsüne hızlıca kapılıyorsunuz. Mimariyi gezmek, etrafta bolca fotoğraf çekilmek için kendinize mutlaka vakit ayırın. İçeriyi gezip keşfetmeye başladıkça, her bir köşesinde durup vakit geçirmek isteyeceksiniz.





PRATİKLER


Kaldığınız süre boyunca tüm Retreat Center sakinleri ile birlikte sabah 06:00 meditasyonuyla güne başlayabilirsiniz. Retreat Center’in tüm öğretmenleri ve gönüllüleri yılın 365 günü bu meditasyonla güne başlıyor. Ardından öğlen 13:00’da her seviye için tasarlanan Retreat pratiği var. Öğretmenler, misafirlerle özel olarak bu pratiklerde birebir ilgileniyor ve yapamadığınız hareketlerde size yol gösteriyorlar. Ardından saat 14:00-14:30’da pranayama çalışmasıyla nefes ve enerji üzerine çalışılıyor. Bazı günler ek pratikler ve akşamlar felsefe sohbetleri oluyor. Konakladığınız tarihlere göre, farklı çalışmalara denk gelebilirsiniz.


ETKİNLİKLER


Merkezde her ay düzenli etkinlikler gerçekleşiyor. Web sitesinden güncel etkinlikleri takip edebilir ve bu programlara katılarak pratiklerinizi geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kendi başınıza gelerek günlük pratiklere de katılabilirsiniz.




KONAKLAMA


Kioo Retreat Center’da odalar oldukça sade dekore edildi. Odalar insanın dikkatini dağıtabilecek her şeyden arındırılmış ve zihni sakinleştirecek şekilde tasarlandı. Ortak alanlar ne kadar görkemliyse, odalar o kadar sade. Dinlenmek için odanıza çekildiğinizde, zihin gerçekten dinlenmeye çekiliyor. Tasarımın getirdiği sadelik, insanı rahatlatarak kolaylıkla dinlenme haline geçmesini sağlıyor. Farklı oda tiplerinden dilediğinizi seçip konaklamanızı sağlayabiliyorsunuz.





SANAT


Kioo Retreat Center’ın çeşitli alanlarında dünyanın farklı yerlerinden toplanmış sanat eserleri var. Özellikle Yogi Holü ve Meditasyon Koridoru bu eserlerle dolu. Biraz vakit ayırıp mutlaka bu eserleri gezin. Bunun dışında Yemekhane, Ana Merdivenler, Geyik Koridoru gibi alanlarda da birbirinden güzel eserler sizi bekliyor. Ayrıca Retreat Center’da Sanat Odası da bulunmakta. Haftanın belli zamanları Mandala yapımı gibi aktiviteler oluyor. Gittiğinizde o hafta katılabileceğiniz bir aktivite olup olmadığını mutlaka sorun.





SEYAHAT ve ALIŞVERİŞ


Kioo Retreat Center Edirne’ye çok yakın bir lokasyonda yer alıyor. Yaklaşık 1 saatlik bir yolculukla Edirne’yi görebilir veya yaklaşık 2 saat uzaklıktaki İğneada’yı ziyaret edebilirsiniz. Kırklareli ve Edirne merkezden yöresel ürünlere ulaşabilirsiniz.





Güncel etkinliklere ve diğer detaylara web sitesinden ulaşabilirsiniz: kiooretreatcenter.com

bottom of page