top of page
yogakioo-vektorel kopyası.jpg
  • Instagram

24 Nisan Akrep Burcunda Dolunay



Herkese merhaba,


24 Nisan Çarşamba günü Akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Su elementi burçlarda gerçekleşen dolunaylar yoğun duygusal temaları harekete geçirir. Farkında olduğumuz veya olmadığımız korkular su yüzüne çıkabilir. Akrebin dönüştürücü  motivasyonu sebebiyle bu korkuların içinden güçlü bir şekilde çıkabilir ve yeniliklere doğru yol alabiliriz.


Dolunay, Plüton ile kare açı ilişkisinde ve dönüştürücü Plüton bulunduğu Kova burcu sebebiyle yenileyici tesirlere sahip. Aynı zamanda haritanın yükselen burcu da Kova ve bu da bazı kişiler için, yaşamı hakkında yeni bir rota oluşturmaya destek bulmak anlamına gelebilir. Bununla beraber kişisel haritalarında bu etkileri zorlu açılardan alacak kişiler için durum biraz yoğun ve yorucu olabilir. Özellikle birikmiş duygular ve zamanında söylenmeyen sözleri olanlar, içten içe yanlış yaptığı konuları bilmesine rağmen saklayan ama bu kez dışarıdaki kişilerden duyduğu için rahatsızlık yaşayanlar olabilir. Sakladığı duyguları veya doğru olduğunu düşündüğü için inat ettiği inanç kalıpları olanlar bunları yaşanacak olaylar üzerinden fark edecek ve zorlanacaktır.


Aslında dolunaylar ve yeni aylar kişisel haritalara göre çalışır, özellikle haritalarımızda ilgili   derecelerde yerleşimler söz konusuysa etkileri doğrudan deneyimleyebiliriz. Bunun dışında eğer direkt bir bağlantı yoksa tesirlerin farkında bile olmayabiliriz. Bununla beraber, dolunay 21 Nisan'da gerçekleşen Jüpiter ve Uranüs'ün boğa burcunda kavuşmasının hemen ardından gerçekleştiği için diğer dolunaylara göre etkisini daha çok gösterecek diyebilirim. Bu sebeple özellikle istikrar, huzur, güven, finansal alanlarda riskleriniz, bireysel ve ortak yatırımlarda denge ve kendinizi güvencede hissetmek istediğiniz konular hakkında uyarıcı deneyimler getirebilir ve bu duygusal yoğunluk bazılarını zorlayabilir.


Sorunlu ilişkilerde yeni bir düzen kurulması adına bazı geçici ayrılıklar yaşanırken, eski ve köklü ilişkilerde ise her şeyin dengede yaşanması adına yeni bir şans verilebilir. Güvenlik adına konfor alanında kalmaya, fikirlerinde ve inançlarında esnemeyen, inatçı olanlara, “Ben buyum” diyenlere, “Başka türlü de olabilirim” demenin yollarını getirecek fırsatlar yaşatılabilir.


 

Hayatta kalma ve sahip olma konusundaki hırslarımız

Sahip olunan kaynaklar hakkındaki paylaşımlarımız

İlişkilerde hakkımız gerçekten veriliyor mu? İlişkide olduğum kişiye gerçekten hakkını verebiliyor muyum? soruları

Kendimizi gerçekten ne kadar sevdiğimiz, bunun sevgi mi yoksa bencillik mi olduğu?

Seviyorum dediklerimize gerçekten sevgiyle mi davrandığımız yoksa sadece bizi desteklediğinde mi sevgi gösterdiğimiz sorusu

Finansal konularda yatırımlarda ve ilişkilerde ne kadar dengeli olduğumuz

İlişkilerin gelişmesine ve besleyici olmasına engel olan hırs ve inatlarımızın neler olduğu

İnandıklarımız, söylediklerimiz ve yaptıklarımızın ne kadar örtüştüğü


 

Bu konular dolunayın sorgu temaları olacak.


Haritanızı biliyorsanız yükselen burcunuza göre Akrep burcunun kaçıncı evinizde yerleştiğini gözlemleyebilirsiniz. O ev konularında korku ve endişelerinizi bırakıp yola sağlık ve güvenle devam edebilmeniz için deneyimlere açıksınız.


İpucu olarak şu başlıkları düşünebilirsiniz. Yükselen burcunuza göre:


Koç: Kendi değerinizi, özgüveninizi geliştirme zamanı. Finansal kaynaklarınızı ve başkalarıyla para alışverişinizi gözden geçirebilirsiniz. İlişkilerinizde krizler ve tartışmalar yaşanabilir. Bu ilişki hakkında sezgilerinize güvenerek karar verebilirsiniz.


Boğa: Sorumluluk almayı öğrenmek ve bedensel sağlığınızı daha iyi noktaya getirmek için bazı uyarılar alabilirsiniz. Maddi paylaşımlar konusunda dikkatli olmanızda, güvensiz alışverişlerden uzak durmanızda yarar var.


İkizler: İş hayatınızda geçmişte yaşanan bazı huzursuzluklar tekrar gündeme gelebilir ve alan değiştirmek durumunda kalabilirsiniz.


Yengeç: Olumsuz davranışlara girme eğiliminiz olabilir ve gizlediğiniz şeyler varsa açığa çıkabilir, zor durumda kalabilirsiniz.


Aslan: Özel hayatınızda bazı değişiklikler olabilir, huzursuz olduğunuz alanlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz.


Başak: Hatalı yargılar ve söylemler sizi zor durumda bırakabilir. Emin olmadığınız konularda büyük sözler söylememeye dikkat etmenizde yarar var.


Terazi: Ortaklı işlerden para kazanma fırsatları karşınıza çıkabilir, aynı zamanda ilişkilerinizde dengeler değişebilir.


Akrep: İlişkilerinizde dengeler değişiyor, yaşamınızda sonraki zamanlarda olacaklar için işaretler görülebilir.


Yay: Kontrolünüz dışında gelişmeler olabilir, sizden saklanılan konular ortaya çıkabilir ve buna bağlı olarak uzun vadeli planlarınız hakkında bazı düzenlemeler yapabilirsiniz.


Oğlak: Gelecekle ilgili planlarınızda değişiklik yapmak ,atmadığınızı adımları atmak için cesareti kendinize bulabilirsiniz.


Kova: Kariyerinizde bir değişikliğe gitmek üzere olabilirsiniz. Hedefiniz hakkında yakınlarınızdan destek alabilirsiniz.


Balık: İnançlarınızı, görüşlerinizi ve hayatınızdaki kişilerle aranızdaki sınırları gözden geçirmek için doğru zamandasınız.


Herkese Jüpiter Uranüs kavuşumuyla başlayan 14 senelik yeni dönem için, beraberinde Akrep dolunayı ile ortaya çıkabilecek  gerçeklere ve yüzleşmelere sağlıkla yüreğini açabilmesi için şifası kolaylaşmış bir süreç diliyorum.


Sevgiler

Fatma Alkaya

bottom of page