top of page
yogakioo-vektorel kopyası.jpg
  • Instagram

8 Nisan Güneş Tutulması



8 Nisan Pazartesi günü 19 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması yaşayacağız.


Önümüzdeki 6 aya yön verecek tesirlere sahip olacak tutulma, Kuzey düğüm tarafında gerçekleşecek. Nisan ayı sadece tutulma değil aynı zamanda birden çok kavuşum ve göksel hareketi yaşayacağımız bir ay olacak. Bu sebeple Nisan ayı için “Eski yok artık, mecburen her şey yeni, her şey farklı, sende yeni OL” diye bir sesle karşı karşıyayız diyebilirim.


2023 Ekim ayında, Güney düğüm tarafında Terazi burcunda bir tutulma yaşamıştık. O tutulmadaki ana başlığımız, özellikle ilişkilerde kendi kimliğimiz hakkında denge bulmaktı.


Şimdi yaşayacağımız, Terazi burcunun karşıtı olan Koç tutulmasında ise konumuz bireysellik olacak. Sağlıklı bencillik geliştirmeyi hatırlatan deneyimler, bazı alanlarda yeni başlangıçlar yapmak, kararsız olduğumuz veya daha önceden niyet etmemize rağmen ertelediğimiz konuları yeniden ele almak çoğumuzun gündemi olacak.


Koç burcu Ateş elementi bir burç olarak özellikle girişimci ruhu ve cesareti temsil eder. Tüm ateş elementi burçlar gibi asıl hedefi KİMLİK geliştirmektir. Ateş elementi Koç-Aslan-Yay burcu olarak Kimlik/BEN olgusunun 3 ayrı sürecini anlatır. Koç aşaması, bir döngünün başı olduğu için süreç hakkında acemidir ve bu sebeple bazı sakarlıklara, agresif durumlara da açıktır.


Tutulma yöneticisi Mars’ın, Satürn’le birlikte Balık burcunda oluşu bu sakarlıkları en aza indirgese de yok etmez sadece enerjiyi içe duygusal hassasiyetlere yöneltir. Bu sebeple agresyonu dışarıya değil içeri kendinize yönlendirmeniz, bazı konular hakkında kendi canınızı yakmanız söz konusu olabilir.


Tutulma haritasında ana motivasyonu yöneten yükselen burç ise Akrep. Koç burcu gibi Akrep burcu da Mars yönetimindedir, aynı zamanda ikinci yöneticisi Plüton’dur. Dolayısıyla Koç tutulması yenilikler getirirken, yükselen Akrep ise bu yeniliğin krizler üzerinden deneyimlenebileceğini de anlatıyor. Akrep burcu tutkuyla, derinlikle, krizler ve dönüşüm yoluyla içimizdeki ruhsal gücü açığa çıkarmakla ilgilidir. Kimler kriz yoluyla, kimler kolaylıkla yeniliğe adım atar elbette ki kişisel haritalar bunu belirleyecektir.


Doğum haritalarınızda 16-19 derece arasında Koç veya Terazi burcunda bir gezegeniniz varsa tutulma etkisini doğrudan deneyimleyeceğinizi ve o gezegenin temsil ettiği konularda hayatınızda yeni bir sayfa açılacağını söyleyebilirim. 16-19 derece arası Yengeç ve Oğlak burcunda bir gezegeniniz varsa, sizin de o gezegen konularında biraz stres yaşama olasılığınız söz konusu.


Esasında tutulma tesirleri için, dozu ve şekli farklı olsa da bu kez herkes için bazı yenilikleri getirmeye kararlı diyebilirim. Bu sebeple yaşamınızın hangi alanında 6 aylık süreç içinde bazı taşlar yerinden oynuyor veya yön değişikliğine sizi itiyorsa, aslında yapmanız gereken şey bu sese kulak vererek o adımı atmanız ve cesur davranmanız olacaktır.


Toplumsal anlamda bakarsak, tutulma ülke haritamızın önemli noktalarına vurgu yapıyor. Haritada bulunan Güneş Kiron kavuşumu, lider ve otorite konumunda olan kişileri zor duruma sokabilir. Yenilenmeyi, dışarıya görünen yüzümüzün ve o alanı temsil eden otorite konumundaki kişilerin bazı zorluklar ve teslimiyet deneyimleri yaşayacağını gösteriyor. Bununla birlikte bireysel hayatlarında herkes otorite konumundadır, belki de pozisyonel olarak bir alanda liderliğiniz söz konusu olabilir. Bu açının kişi için yaratacağı şey günün sonunda şifa olsa da, süreç içinde “Ben” derken ve kendinizi ifade ederken diğerlerinin varlığını yok saymamayı da öğretiyor.


Kişisel veya pozisyonel olarak liderlik ettiğiniz konular hakkında bazı kararlar, anlaşma ve sözleşme gibi konular gündeminiz olabilir. Retro olan Merkür’ün tutulmaya yakınlığı göz önüne alındığında alacağınız kararları iki kere gözden geçirmeniz, belki güvendiğiniz kişilerle istişare etmeniz iyi olabilir. Hızlıca ve etraflıca düşünmeden alınacak kararlar retro sebebiyle yeniden revize edilmek zorunda kalabilir.

  

Satürn ve Mars enteresan gezegenler. Astrolojik tanımlarıyla kötücül ya da zorba olarak tanımlansalar da olay bundan ötedir. Kısaca bahsedersem geçmiş ve şimdi, bilinç ve madde dünyası arasında bağ kurmak için aksiyon almak ve olana denge getirmekle ilgilidir. Tutulma esnasında her ikisi de Balık burcunda bulunuyor ve bir nevi geçmiş ve şimdiyi entegre ederek geleceğe yön veriyor.  Entegrasyonu sağlayan en önemli araç fiziksel bedenimizdir ve bu sebeple bazı stresler yaşayabilir, kendinizi yorgun hissedebilir veya nereden geldiğini bilmediğiniz bir duygusal yoğunluk içinde olabilir, depresif hissedebilirsiniz. Özellikle haritanızda 11-16 derece arasında gezegen yerleşimi varsa o gezegen temalarında çözümsüz hissedebilirsiniz ama kolayı var, sadece o konu hakkında hiç yapmadığınız bir şeyi yapmanız yeterli olacaktır.


Tüm bunların yanı sıra tutulma derecesi 19 derece Koç Güneş’in yücelim derecesidir ve ekstra güçlü bir yaratım enerjisidir. Dolayısıyla bilenler ve ilgilisi için Küsuf namazı, ilgilenmeyenler için de yapacakları herhangi bir yöneliş veya meditasyon, tutulma etkilerinin olumlu ve hayırlı kullanım için yardımcı olacaktır.


Tutulmanın getireceği yeniliklerin kolaylıkla ve bereketiyle gelmesini dilerim.


Sevgiler

Fatma Alkaya

bottom of page