top of page
yogakioo-vektorel kopyası.jpg
  • Instagram

29 Eylül Koç Burcunda Süper Dolunay



29 Eylül günü 12:57’de 6 derece Koç burcunda bir Süper Dolunay yaşayacağız. Ekim ayında gerçekleşecek Güneş tutulmasının derecesini de tetikleyen bu dolunay sebebiyle Koç doğasında hızlı ve hareketli günler bizi bekliyor.

Muhasebe ve sonuçların gözlemlendiği dolunaylar, Ay’ın dünyaya en yakın konumunda bulunduğu sırada gerçekleştiğinde Süper Dolunay olarak adlandırılır ve Süper Dolunayların etkisi diğer zamanlardaki dolunaylara göre daha yoğundur. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde sonuçları diğer zamanlara göre daha net görecek, muhasebeyi daha sıkı yapıyor olacağız. Bu etkiler özellikle ilişkiler üzerinde kendisini gösterecek. İlişkideki yerimiz hakkında emin olmak ve ilişkide dengeyi bozan başlıkları düzenlemek için çaba içine girebiliriz. Bunları yaparken sabırsız ve aceleci davranışlar ortaya koyabiliriz.

Fırsatlar ve Etkileri Değerlendirme

Koç burcu doğası gereği kendini ortaya koymak ve “ben varım” demek üzerine çalışır ve ilişkilerde kendini ortaya koymakta zorlanan kişiler için dolunay fırsatlar getirecektir. Her zamanki gibi sistemin fırsat sunması kolaylık veya zorluklar şeklinde olabilir. Kendine evet diyerek ihtiyacını görenler için fırsat kolaylıkla ortaya çıkarken, kendini göz ardı ederek yok sayan veya sayılmasına göz yumanlar içinse mecbur kalacağı ve zorlanacağı durumlar üzerinden gelebilir. Her iki şekilde de hedef, kişinin kendisini özgür ve dilediği gibi ifade etmesidir ve bunu ortaya çıkarırken de yıkıcı olmadan ve söz konusu ilişkide dengeyi gözeterek davranmasıdır.

Genel olarak dolunaylar bir önceki yeni ayda atılan adımların sonuçlarıyla karşılaşacağımız etkileri barındırır. 29 Eylül Koç dolunayı, 15 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşen yeni ay zamanında attığımız adımların sonuçlarının görünür olmasını sağlayacak etkilere sahip. Önümüzdeki bir hafta içinde ne olacaksa aslında onu 15 Eylül’de bir vesile siz harekete geçirmiştiniz, belki bu bilgi size o durumu yönetmeniz hakkında yardımcı olur.

Ateş elementi ve öncü bir burç olan Koç burcu, cesaret, sabırsızlık ve yeniliklerle ilişkilidir. Coşkulu olduğu kadar fevri hareketleri de barındırır ve aşırıya kaçma riski de yaratabilir. Önemli ve hayati olabilecek kararları almadan önce durmaya, konuyu kenara bırakarak sonra yeniden bakmaya bu dönem her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz.

Dolunayın motivasyonunu anlatan harita yükseleni de bir diğer ateş elementi burcu olan Yay’da, yöneticisi Jüpiter retro haliyle 5.evde yerleşmiş durumdadır. 5.ev sahne ve yaratıcılık konuları üzerinde çalışırken aynı zamanda çocukları ve borsa gibi konuları da anlatır. Ateş elementinin mücadele ve aksiyon ruhunu bu konular üzerinde yaşayacak kişiler olabilir. Aynı zamanda bu alanda, Retro etkisiyle söylenmeyeni söylemek, yapılmayanı yapmak yoluyla kendini ön plana çıkaran kişilere şahit olabiliriz. (olumlu veya olumsuz biçimlerde olabilir)


Bu etkiler altında özellikle ekonomi ve yatırım konularında hareketlilik yaşanabilir. Ekonominin gözle görülmese bile yapılandığı ve yeni bir model oluşturmaya çalıştığı süreçteyiz. Süreç tamamlanmadığı için sonuç bekleyemeyiz ve bu sebeple sabırsız olabiliriz. Bu dönemle ilgili konular hakkında alınacak bazı kararlar can sıkıcı olurken, piyasalar hakkında beklenmeyen başlıklarda kazançlar da elde edilebilir. Geçinmek, günlük yaşamı idame ettirmek hala ülke haritamızla ilişkili durumlar sebebiyle çoğunluğun konusuyken, bazı kaynak sahipleri de aynı kaygıları kaynaklarını korumak adına yaşayabilir. Her iki grup için de hala dikkatli davranmaya ihtiyaç var ve dış kaynaklar temin etmek yerine kendi kaynaklarımızı değerlendirmeye, aşırı hareket ve harcamalardan kaçmaya özen göstermek önemli görünüyor.

Dikkat Edilecek Zaman ve Konular


Mars yerleşimi ve Terazi burcunda olması sebebiyle denge ve adalet sağlamak hakkında gerilimler yaşanabilir. Toplumu ilgilendiren önemli görevlerde bulunan kişilerin yaşayacağı agresyon ve çatışmalara şahit olabiliriz. 4-9-11 Ekim günleri diğer günlere nazaran daha agresif enerjiler barındırıyor ve özellikle bu tarihlerde sağduyu ve sakinliği korumaya çalışmak iyi olabilir.


Bedendeki kan ve ateş elementi dengesinde hassasiyeti olanlar için bu dönem Koç burcunun temsil ettiği kan, kafa ve yüz bölgesi rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Özellikle migren ve kan basıncı yükselmesine bağlı olan rahatsızlıklar ve baş ağrıları görülebilir.

Kimler Etkileniyor?


Bu dolunaydan birinci derecede, yükseleni ve Güneş burcu Koç ve Terazi olanlar, ardından Yengeç ve Oğlak burçları etkileniyor. Bu burçlar dolunay tesirleriyle yeni ve cesur kararlar alarak yaşamlarında yeni bir sayfa açmak için aksiyona girerken, yükselen ve Güneşi farklı bir burçlarda olsa da doğum haritalarında bu burçlarda 3 derece ve 9 derece arası bir göstergesi olanlar da o göstergenin bulunduğu ev konularında aynı yenilik etkisini görebilecekler.

Ne Yapmalı?

Dolunayın etkilerini hafifletmek niyetiyle bakarsak meditasyon, spor veya asana yapmak bunun için yeterli olurdu ancak bence asıl konu her zaman göksel hareketler yoluyla ruhun rotasını takip etmekle alakalı. Bu yüzden Dolunayın bize işaret ettiği yöne bakarsak; “Gerçekten ihtiyacım olan nedir, ve onu almaya hazır mıyım?” sorusunu sorabilirsiniz.

“Kendim olmak hakkında yeni bir kapıyı açmaya hazırım” demeyi deneyerek kalbinizin bu sese nasıl karşılık verdiğini duymaya çalışabilirsiniz. Yeni bir işe başlamak, yeni bir dil öğrenmek, belki Astroloji gibi bir dil öğrenmek için ilk adımları atmak, zihinsel ve düşünsel denge sağlayacak araçlar edinmek harika olabilir.

Sevgiler ve kolaylıklar dileğiyle

Fatma Alkaya

bottom of page